Ben je ook op zoek naar een waardevolle sales training, die praktische kennis en uitleg koppelt aan een geweldig resultaat? En wil je dat efficient en effectief doen? Dan is Onlive Training zeker iets voor jou!
Help, mijn account manager is niet rood genoeg....
DOWNLOAD HIER HET Gratis E-Book '41 verkooptips'

Dat zei een klant tegen mij na de training over voorkeurgedrag. Deze salesdirector is ontevreden over de groei in nieuwe business, terwijl de omzet flink gestegen is. Maar het aandeel nieuwe klanten daarin blijft ver achter bij de doelstelling en daar zit zijn zorg.

Hij is al bezig met de toekomst en ziet dat het bedrijf nú moet investeren in het binnenhalen van nieuwe klanten en het creëren van nieuwe afzetmogelijkheden, om in de toekomst ook te blijven groeien.  

Maar mag je verwachten van je accountmanager dat hij, behalve het managen van bestaande klanten, ook nog eens zorgt voor 15% nieuwe business?! En zeker als die accountmanager geselecteerd is op het onderhouden van de relaties en niet op acquisitie..?

Ja! Dat mag. Natuurlijk is er een verschil tussen de zogenaamde hunters, die verkopers die graag jagen op nieuwe klanten en de farmers, zij die liever relaties onderhouden. Sommige organisaties splitsen daarom die verantwoordelijkheden, maar dat betekent dat je steeds je nieuwe klanten na verloop van tijd moet overdragen aan de “farmer”. Ook daar zit weer een groot nadeel aan omdat de “klik” met de hunter ook niet zomaar ontstaan is.

Ik ben er daarom een voorstander van om de hunter te leren om ook relaties te onderhouden en de farmer te leren zijn acquisitie vaardigheden te ontwikkelen.  

Kan dat? Ja, in veel gevallen zijn ze zich niet eens bewust van hun tekortkomingen op dat vlak. Inzicht is de eerste stap van de verandering en dat kreeg deze accountmanager door zijn gedrag in kaart te brengen met behulp van het Personalcolor gedragsprofiel.

Zou jij ook willen dat jouw accountmanager nieuwe klanten binnen brengt? Dat ‘ie meteen ziet waar hij echt goed in is en hoe hij die kwaliteiten kan benutten om nieuwe business te genereren én tegelijkertijd meer te verkopen aan zijn bestaande klanten?

Jij (of je verkoper) krijgt in 1 dag training het meest complete beeld van jezelf, gebaseerd op hoe jij jezelf ziet en hoe jouw zakelijke en persoonlijke relaties jou zien. Bovendien leer je 3 methoden om het gedrag van klanten (of anderen) meteen in te schatten, en jouw aanbod daar exact op af te stemmen.

De training is leuk en geeft je zelfvertrouwen een boost. De toepassing ervan heeft een enorme impact op je omzetresultaat.

Klik hier voor meer info over de Training PersonalColor.

Gratis live webinar

EFFECTIEVER verkopen VOLGENS de p.i.j.n.-methode

in 4 stappen meer omzet en meer marge

door Rob van der Weide. Bedenker van de P.I.J.N.-methode

Donderdag 26 maart 2020
20.00 - 21.30 uur

Gratis e-book
Goede verkopers zijn slechte onderhandelaars!

Onderhandeltips voor gegarandeerd resultaat
Download gratis. En profiteer direct.

Ja, stuur maar!