Ben je ook op zoek naar een waardevolle sales training, die praktische kennis en uitleg koppelt aan een geweldig resultaat? En wil je dat efficient en effectief doen? Dan is Onlive Training zeker iets voor jou!
Xavi Simons na 9 jaar weg bij Barça!
DOWNLOAD HIER HET Gratis E-Book 'ONDERHANDELEN'

Goed onderhandelen. Hoe doe je dat? Hoe krijg je het beste resultaat? Wil jij ook weten wanneer je in een onderhandeling “je poot stijf kunt houden” en of je aardig moet zijn of juist niet.... In de voetballerij speelt het altijd, en zeker tijdens de transferperiodes. Nu ook met Xavi Simons...

Wie?

Wie is dat dan?

Waarom ken ik die niet?!

Omdat dit Nederlandse voetballertje pas 16 jaar is. Dit zoontje van een Nederlandse oud-prof voetbalt dus al vanaf zijn 7e jaar (!) bij FC Barcelona, toch een beetje de droom van elke Nederlandse voetballer. Maar waarom gaat dit mannetje, die ook al in de Nederlandse jeugdelftallen voetbalde, dan weg?

Nou, omdat zijn zaakwaarnemer Mino Raiola er, volgens Nu.nl, financieel niet uitkwam met Barcelona….

Laat dat even op je inwerken. Je bent een knulletje van 7 jaar en exceptioneel goed in voetbal en na 9 jaar ga je weg zonder dat je ooit voor jouw droomclub hebt gespeeld. Natuurlijk, dat gebeurt vaker, namelijk als je uiteindelijk net niet goed genoeg bent voor het eerste, maar toch niet omdat je zaakwaarnemer er financieel niet uitkomt?!

Ik ken de achtergrond niet maar het lijkt er op dat Mino Raiola het hier bepaalt. Xavi wordt nu “gestald” bij PSG, ook een club waarmee hij goede relaties onderhoudt. Raiola is een spijkerharde onderhandelaar met als laatste succes de transfer van De Ligt van Ajax naar Juventus voor een slordige € 75 miljoen.

Volgens voetballer Assaidi loopt Raiola desnoods 4 keer van tafel om de beste deal voor je te sluiten! In onderhandelen noemen we dit een competitief profiel, waarbij de onderhandelaar niet alleen hard is op de inhoud, maar ook op de machtsbalans en zelfs de sfeer. Hij zal niet eerst gezellig met de clubs over koetjes en kalfjes praten om een fijne sfeer te creëren, maar komt meteen ter zake.

In onderhandelen is dit “not done”, maar hij komt er mee weg. Waarom? Omdat elke grote club met Raiola MOET dealen, omdat hij ruim 60 voetballers onder contract heeft waaronder de allergrootsten.

Wil jij ook weten wanneer je in een onderhandeling “je poot stijf kunt houden” en of je aardig moet zijn of juist niet, download dan ons E-book “Goede verkopers zijn slechte onderhandelaars, deel 1” en leer onderhandelingstips met een gegarandeerd resultaat.

Gratis live webinar

EFFECTIEVER verkopen VOLGENS de p.i.j.n.-methode

in 4 stappen meer omzet en meer marge

door Rob van der Weide. Bedenker van de P.I.J.N.-methode

Donderdag 26 maart 2020
20.00 - 21.30 uur

Gratis e-book
41 Verkooptips

Voor snel meer resultaat.
Download gratis. En profiteer direct.

Ja, stuur maar!